Home Nieuws Ons koor Foto album Agenda Links Contact Voor Leden
Chapieter Webdesign

Rianne Ruijten nieuwe dirigente Dubbel en Dwars.

Na lang zoeken is Dubbel en Dwars erin geslaagd een opvolger te vinden voor Paul Hoedelmans Met ingang van  1 februari 2018 komt de muzikale leiding van het gezelligheidskoor in handen van Rianne Ruiten.                   

Wie is Rianne Ruijten?  Rianne is woonachtig is Tholen maar geboren en getogen in Kruisland. Muziek is haar met de paplepel( door haar vader) ingegoten. Vanaf heer 10de moest ze bij de  harmonie. De 45 jaren bij de harmonie, het  geven van theorie lessen aan leerlingen naast hun muzikale opleiding hebben haar muziekleven gevormd.                          

Rianne speelt dwarsfluit en piccolo.  Zingen deed ze in een kerkoortje en tienerkoor. Ook was zij een tijdje dirigente van het orkest Amalia.  De laatste jaren was zij dirigente van het Gossienokkie uit Kruisland en van Bitter Tranen uit Bergen op Zoom.

Samen met pianist Sander Poley wil Rianne de door Paul ingeslagen weg vervolgen om zo Koor Dubbel en Dwars naar een hoog muzikaal niveau te brengen.


Nieuwe stropdassen officieel overhandigd bij Senfina Bruidsmode

Het was al even bekend dat Senfina Bruidsmode de mannen van Dubbel & Dwars zou voorzien van nieuwe stropdassen. Op zaterdag 29 augustus was danhet zo ver. Een aantal van de heren verzamelde zich tegen drie uur ‘s middags tussen de bruidsjurken in de winkel op de hoek van de Stationsstraat waar eigenaresse Jessica van de Kasteele PR-man Adri Hagenaars persoonlijk de das om deed…

Als dank voor deze welkome sponsoring werd haar een bloemetje aangeboden. V

Gezelligheidskoor Dubbel & Dwars in Polen.

1 Juli 's morgens rond 4 uur vertrekt de dubbeldekbus van Muys Reizen op Plein 13 naar Polen, Szczecinek als bestemming. Ook wel bekend als de zusterstad van Bergen op Zoom.

Dit jaar vieren we het 25 jarig bestaan van de samenwerking tussen de zusterstad en Bergen op Zoom. Stichting Floriane, bakker Groffen, dweilband Oor d 'ons, Pastoor Paul Verbeek en ons koor Dubbel en dwars zijn dit jaar uitgenodigd door Cor Elsakkers. Voor het vertrek werd de  bus ingezegend door de pastoor. Onderweg op de stop plaatsen heeft Bakker Groffen iedereen broodjes uitgedeeld zodat niemand iets te kort kwam. In de bus werd er koffie verzorgd door de chauffeur "Stoffel",  Veroni en Elly ( 2 koorleden).

'sAvonds om 21 uur aangekomen in Szczecinek staat er een 3 gangen menu op het programma daarna zijn we naar de slaapplaatsen gebracht op het internaat. Zaterdag ochtend vroeg opgestaan om te ontbijten en om 10 uur werden we verwacht bij de kerk om de viering bij te wonen van het 25 jarig bestaan. Na de viering werden we buiten ontvangen met een tafel vol drinken en zelfgemaakte Poolse lekkernijen. De zon was ook goed aanwezig. Daar wat gedronken en gegeten. Bakker Groffen heeft hier ook voor iedereen wat lekkers aangeboden.

Om 14 uur is de parade van start gegaan waarin de band,bakker Groffen, het koor, groep Poolse kinderen en 2 poppen van de reuzenstoet mee liepen. Onderweg werd er gefilmd voor de Poolse  tv.

Bakker Groffen deelt onderweg bergse bastaartjes uit. We kwamen uit op een plein waar de Poolse kinderen een ballon op mochten laten en daarna heeft het koor in de kiosk gezongen en de dweilband gespeeld. Helaas kwam de regen na de eerste sessie met bakken uit de hemel en vertrok het publiek.

Als oplossing zijn we een kroegje ingegaan en hebben daar wat gedronken. Er stond een piano binnen en Sander(onze toetsenist) werd gevraagd om wat te spelen zodat het koor nog wat kon zingen wat de eigenaresse van het kroegje ontroerde. Dit was erg mooi om mee te maken.  Ondertussen heeft de buschauffeur gezocht naar een plaats waar we met het hele koor konden gaan eten. Na het eten werd iedereen weer naar het internaat gebracht om daar nog gezellig met zijn alle wat te zingen, spelen en drinken. De volgende dag weer vroeg op om te ontbijten en vroeg te vertrekken met zijn alle naar Bergen op Zoom. We werden uitgezwaaid door Cor Elsakkers die daar achter bleef. 12 uur 's nachts waren we weer veilig thuis.